Oldalak

2016. március 23., szerda

A csoki világában


Tegnap az "utazás a gasztronómia világában századunkban" projekt ellátogatott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba. Eleinte sokat kellett várni, de megérte a diákok szerint. A múzeumban egy kedves hölgy fogadta őket, aki sokat mesélt a csoki történelméről, például hogy honnan származott a csokoládé, vagy hogy Mátyás király nem ihatott még forrócsokit, mivel az csak Amerikában volt.

Utána a hölgy körbevezette a csapatot a múzeum területein és bemutatta a cukrászati műhelyek régi eszközeit. A diákok és tanárok szerint sok érdekes dolgot láttak. Miután ezzel végeztek, a diákok kipróbálhatták magukat gyakorlatban is. Először csokikrémet készítettek, amivel később formákat, mintákat csináltak, utána kipróbálhatták a csokibonbon készítés rejtélyeit. Mindezek végeztével díszdobozokat gyártottak, amibe az általuk készített csokikat tárolhatták.  

Íme pár kép a látogatásról:

"A múzeum bejárata, ahol a csoport sokat várt"

"E képen látható a cukrászati műhelyek régi eszközei."


"A bonbon készítés folyamatai."

"A csoki készítésének és formázásának eredménye."

Köszönjük hogy megnézted!

Keep calm and read news!

Kövessetek minket Instagramon és Facebookon is!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése