Tegnap az "utazás a gasztronómia világában századunkban" projekt ellátogatott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba. Eleinte sokat kellett várni, de megérte a diákok szerint. A múzeumban egy kedves hölgy fogadta őket, aki sokat mesélt a csoki történelméről, például hogy honnan származott a csokoládé, vagy hogy Mátyás király nem ihatott még forrócsokit, mivel az csak Amerikában volt.
Utána a hölgy körbevezette a csapatot a múzeum területein és bemutatta a cukrászati műhelyek régi eszközeit. A diákok és tanárok szerint sok érdekes dolgot láttak. Miután ezzel végeztek, a diákok kipróbálhatták magukat gyakorlatban is. Először csokikrémet készítettek, amivel később formákat, mintákat csináltak, utána kipróbálhatták a csokibonbon készítés rejtélyeit. Mindezek végeztével díszdobozokat gyártottak, amibe az általuk készített csokikat tárolhatták.
"A múzeum bejárata, ahol a csoport sokat várt"
"E képen látható a cukrászati műhelyek régi eszközei."
"A bonbon készítés folyamatai."
"A csoki készítésének és formázásának eredménye."
Köszönjük hogy megnézted!
Keep calm and read news!
Kövessetek minket Instagramon és Facebookon is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése